Bovenooglidcorrectie

Wat houdt een bovenooglidcorrectie in?

De huid en het onderhuidse binnenweefsel van een bovenooglid verliest met de jaren zijn elasticiteit. Zo ontstaat boven het oog een teveel aan huid, of zogenaamde hangende ogen. Vaak verslapt ook de huid op het voorhoofd en zakken de wenkbrauwen.

Bij een ooglidcorrectie wordt het teveel aan huid chirurgisch verwijderd. Eventueel wordt ook overtollig vet verwijderd. Wat en hoeveel er verdwijnt, is per patiënt en per ooglid telkens verschillend.

Wanneer is een bovenooglidcorrectie nodig?

Een teveel aan huid bij het bovenste ooglid kan het zicht belemmeren of is esthetisch storend. Een ooglidcorrectie bezorgt u opnieuw een stralende blik.

Is het resultaat van een ooglidcorrectie direct?

Zo goed als. Een bovenooglidcorrectie duurt 45 minuten tot 1 uur. Is alles in orde? Dan mag u meteen naar huis. Een verband is niet nodig en uw zicht is optimaal. Wel zijn de oogleden de eerste week gezwollen en soms blauw. Vijf tot zeven dagen na de ingreep verwijdert uw oogarts de hechtingen tijdens een controlebezoek. De genezing duurt ongeveer twee maanden.

Wordt een bovenooglidcorrectie terugbetaald?

Ja, als het bovenooglid het zicht belemmert. Een ooglidcorrectie om esthetische redenen wordt door het RIZIV niet vergoed.

Zijn er bijwerkingen?

Vrijwel alle patiënten zijn achteraf zeer tevreden met het resultaat. Complicaties zijn erg zeldzaam. Toch zijn er zoals bij elke ingreep mogelijke bijwerkingen. Dat kan gaan van littekens, zwelling, cysten tot kleurverschil van de huid, bloeding of irritatie. De oogarts overloopt de mogelijke bijwerkingen graag tijdens de raadpleging.