OOGUST

sterk team met veel ervaring

Artsen

Dr. Huygens

Dr. Huygens is hoofd van de dienst oogziekten in het AZ Sint-Lucas in Brugge. Als ervaren cataractchirurg is hij een erkend stagemeester voor oogartsen in opleiding. Sinds 1995 legt hij zich toe op refractieve chirurgie en was pionier in West-Vlaanderen voor excimer laserchirurgie (LASIK) en het gebruik van multifocale implantlenzen.

bekijk de cv

Dr. Cools

Dr. Cools volgde haar opleiding tot algemeen oogarts en cataractchirurge aan de KU Leuven. Ze specialiseerde zich in ooglid- en traanwegchirurgie in het oogziekenhuis van Rotterdam. Als consulent voor netvliesziekten bouwde Geertrui Cools expertise op in het Universitair Ziekenhuis van Leuven. In 2009 werd zij erkend als staflid van de European Board of Ophthalmology.

bekijk de cv

Dr. Van Loey

Dr. Van Loey is sinds 2013 verbonden aan het Brugse AZ Sint-Lucas. Ze volgde haar opleiding aan de KU Leuven tot algemeen oogarts en cataractchirurge. Ze specialiseerde zich nadien in de strabismechirurgie en kinderoogheelkunde door oa. verdere opleiding aan het UZ Leuven en een observership in het gerenomeerde Moorfields hospital in Londen.

bekijk de cv

Dr. Sys

Dr. Sys studeerde geneeskunde aan de Ugent en specialiseerde zich in de oogheelkunde aan het UZ Gent. Na haar opleiding volgde ze een aanvullend jaar in het Moorfields eye hospital te London om zich verder te bekwamen in uveïtis en netvliespathologie. Zij is werkzaam in AZ Sint-Lucas sinds 2015 en blijft verbonden met het UZ Gent als consulent uveïtis en medische retina. Op dinsdag doet zij raadpleging in de praktijk van Dr Beirnaert te Maldegem.

bekijk de cv

Dr. Deklerck

Dr. Deklerck studeerde geneeskunde aan de UGent en studeerde af als specialiste in de Oogheelkunde in 2019 in het Universitair Ziekenhuis van Gent. Na haar opleiding specialiseerde ze zich verder in het Oogziekenhuis Rotterdam om zich te verdiepen in de aandoeningen van het netvlies. Zij is werkzaam in het AZ Sint-Lucas sinds 2020.

bekijk de cv

Vacature ?

Orthoptist

Dorthy Van Heesvelde

Mevrouw Van Heesvelde heeft reeds vele jaren ervaring in het onderzoeken van alle vormen van scheelzien, binoculariteit (samenwerking tussen de ogen) en het stereozicht (dieptezicht) bij kinderen, volwassenen en senioren. Op elke leeftijd kunnen immers oogcoördinatiestoornissen ontstaan. Als orthoptist-optometrist is zij gespecialiseerd in het opsporen en behandelen van luie oogjes (zoals afplakken), in het aanpassen van prisma’s in de bril bij fusiestoornissen en diplopie (dubbelzien), en in het detecteren van oogspierverlammingen via gericht oogmotiliteitsonderzoek. Gezien haar achtergrond als ergotherapeute, valt ook het oog-onderzoek van kinderen met lees-/leerstoornissen of met een bepaalde vorm van ontwikkelingsvertraging (dyslexie, autisme, ADHD, DCD, CVI, …) binnen haar expertise. Zij werkt steeds nauw samen met de artsen indien bijvoorbeeld chirurgische of medicamenteuze behandelingen noodzakelijk zijn.

bekijk de cv

Vacature ?

Medewerkers

Evelyne

contactlenzenspecialiste

Christèle

verpleegkundige

Soetkin

verpleegkundige

Elisabeth

optometriste

Maika

medisch secretariaat

Elise

medisch secretariaat

Lindsey

verpleegkundige

Veerle

medisch secretariaat

Séverine

optometriste

Vacature ?

Waar vind je ons?

OOGUST Sint-Michiels

AZ Sint-Lucas

OOGUST Maldegem

De private praktijk OOGUST is volledig uitgerust voor de courante oogzorg. U kan hier terecht voor onder meer informatie in verband met laserbehandelingen en wegwerken van brillen, glaucoomopvolging, diabetescontrole, brilcontrole en jaarlijkse controles. Voor eventuele aanvullende onderzoeken (fluoro-angiografie) en medische laserbehandelingen zal een vervolgafspraak op onze dienst in het AZ Sint-Lucas gepland worden.

Hier kan u terecht op

OOGUST Sint-Michiels

Koning Albert-I-laan 66
8200 Sint-Michiels

 • maandag 08:45 – 17:30
 • dinsdag 08:45 – 18:00
 • woensdag 08:45 – 18:00
 • donderdag 08:45 – 18:00
 • vrijdag 08:45 – 17:30

Het AZ Sint-Lucas is een algemeen ziekenhuis gelegen te Assebroek. De dienst oogziekten binnen het ziekenhuis is volledig uitgerust voor de diagnose en behandeling van een brede waaier oogziekten. In het operatiekwartier worden cataractoperaties, ooglidcorrecties, scheelziensoperaties en netvliesoperaties courant uitgevoerd volgens de modernste technieken.

Hier kan u terecht op

AZ Sint-Lucas

Afdeling Oogziekten
Sint-Lucaslaan 29
8310 Brugge

 • maandag 08:30 – 17:00
 • dinsdag 08:30 – 18:00
 • woensdag 08:30 – 18:00
 • donderdag 08:30 – 18:00
 • vrijdag 08:30 – 17:30

De private praktijk OOGUST Maldegem is volledig uitgerust voor de courante oogzorg. U kan hier terecht voor onder meer informatie in verband met laserbehandelingen en wegwerken van brillen, glaucoomopvolging, diabetescontrole, brilcontrole en jaarlijkse controles. Hier bieden wij ook operaties zoals cataractheelkunde en ooglidcorrecties aan. Voor eventuele aanvullende onderzoeken (fluoro-angiografie) en medische laserbehandelingen zal een vervolgafspraak op onze dienst in het AZ Sint-Lucas gepland worden.

Hier kan u terecht op

OOGUST Maldegem

Boudewijn Lippensstraat 15
9990 Maldegem

 • maandag: 08:30 – 17:30
 • dinsdag: 08:30 – 17:30
 • woensdag: 08:30 – 17:30
 • donderdag: 08:30 – 17:30
 • vrijdag: 08:30 – 17:00