ZIEN ZONDER BRIL / OGEN LASEREN / IMPLANTAATLENZEN

Wat wij voor u kunnen betekenen

Dr. Marc Huygens is sinds 1995 gespecialiseerd in het uitvoeren van behandelingen om zonder bril door het leven te gaan. Zowel laserbehandelingen, implantlenzen en aanpassen van contactlenzen zijn allen veilige alternatieven voor een bril. Duizenden patiënten, waaronder collega oogartsen, werden door hem behandeld. De ingrepen gaan door in de Laser Vision Clinics te Drongen, waar gewerkt wordt met de allermodernste apparatuur.

Laserbehandelingen : SMILE - LASIK - PRK

Een laserbehandeling is geschikt voor jongeren die bijziend of verziend zijn en mensen met beginnende ouderdomsverziendheid. De ideale kandidaat voor een lasercorrectie is ouder dan 21 jaar, had geen verandering van brilglazen het laatste jaar en heeft geen oogziekten. Bij zwangere vrouwen of mensen met reuma zijn lasercorrecties af te raden.

Met een laser kan bijziendheid tot -9 en verziendheid tot +4 gecorrigeerd worden. Dit in combinatie met cilindrische afwijkingen van het oog tot ongeveer 6 dioptrie. Raadpleeg uw arts voor persoonlijk advies.

meer lezen

Implantaatlenzen

Implantaatlenzen (of implantlenzen) corrigeren uw zicht zodat een bril
overbodig wordt. Er kan zowel een lens bijgeplaatst worden, een zogenaamde bijzetlens, of de eigen ooglens kan vervangen worden door een kunstlens.

De beste optie is individueel verschillend. Raadpleeg uw arts om de verschillende opties te bespreken

meer lezen

Leesbrilcorrectie

De eigen lens wordt vanaf 45 jaar minder flexibel waardoor het zicht op tussenafstand (computer) en nabij (lezen) minder wordt. Men spreekt over presbyopie of ouderdomsverziendheid. Een leesbrilcorrectie laat in deze omstandigheden toe om opnieuw zonder leesbril te functioneren.

Naargelang uw leeftijd en oogsterkte is een leesbrilcorrectie mogelijk door middel van een laserbehandeling (Laser Blended Vision (LBV)) of door middel van een multifocale implantlens.

meer lezen

Kostprijs

Hieronder vindt u de prijs van de laserbehandelingen en implantaatlenzen. De postoperatieve controles zijn tot 3 maanden na de ingreep inbegrepen.

Kom ik in aanmerking ?

Als u interesse heeft in het wegwerken van een bril, kan u hiervoor een afspraak maken bij dr. Huygens via onderstaande knop. Gelieve 7 dagen op voorhand geen contactlenzen te dragen om de metingen niet te beïnvloeden. Tijdens deze consultatie zal u worden geadviseerd over de behandelingen die voor u van toepassing zijn om te kunnen zien zonder bril of contactlenzen. Samen met uw oogarts beslist u of, en welke behandeling eventueel kan plaatsvinden, dewelke dan in tweede tijd op korte termijn kan worden ingepland.

Maak een afspraak

Contactlenzen

Contactlenzen zijn een optisch hulpmiddel die op de ogen zelf worden gedragen. In vergelijking met een bril hebben contactlenzen enkele leuke voordelen. Ze hebben een groot draaggemak in alledaagse situaties, maar zeker ook bij sport. Het blikveld is groter dan bij een bril en ze zijn natuurlijk ook onzichtbaar.

Evelyne Ryon is contactlenzenspecialiste. In samenwerking met de oogartsen voorziet ze u van de nodige informatie en helpt u graag verder. Bent u reeds gekend in ons contactlenzenbestand, dan kan u via onderstaande link contactlenzen online bestellen. Voor nieuwe patiënten dient eerst een afspraak bij de oogarts gemaakt te worden.

Bestel contactlenzen

Bijziendheid en verziendheid

Bijziendheid is de afwijking van het gezichtsvermogen die het meest voorkomt. Bijna de helft van de wereldbevolking is – in meerdere of mindere mate – bijziend. Bij mensen die bijziend zijn, is het oog te lang in verhouding tot zijn brekingsvermogen.

Bij mensen die verziend zijn, is het oog te kort in verhouding tot zijn brekingsvermogen. Lichtstralen worden door het hoornvlies en de lens zodanig gebroken dat het brandpunt achter het netvlies ligt. Daardoor ontstaat een wazig beeld op het netvlies: de stralen zijn immers nog niet gefocust wanneer ze het netvlies raken.